Recepty

Bazalkové lievance (ideál pre krvnú skupinu AB)

17.02.2011 12:14
Potrebujete: 250 g pšeničnej múky, morskú soľ,  0,25 l vody, 1 ČL lygurčeka, 2 PL čerstvej bazalky, 6 pPL olivového oleja Z múky, vody a korenia vypracujte cesto a nechajte chvíľu odpočívať. Z cesta vytvorte guľky s priemerom asi 5 cm a vyvaľkajte z nich ploché lievance. Na olivovom...

Ratatouille s mäsovými guľkami

17.02.2011 12:12
Potrebujete: 500 g mletého hovädzieho mäsa, 1 vajce, soľ, 1 zväzok pomletej petržlenovej vňate, 2 cibule, 4 strúčiky cesnaku, 2 PL masla, 1 zelenú a 1 červenú papriku, 2 cukety, 250 g paradajok, 1,25 dcl mäsového vývaru, 1,25 dcl bieleho vína, štipka cukru, 1 PL provensálskych byliniek, 1 ČL...

Jahňacie mäso so zelenou fazuľkou (ideál pre krvnú skupinu 0)

17.02.2011 12:12
Potrebujete: 8 plátkov jahňacieho filé, 4 PL olivového oleja, 2 vetvičky rozmarínu, 2 strúčiky cesnaku, 1 kg čerstvých zelených fazuľových strukov, 1,5 l vody, 1 ČL soli, 1 zväzok saturajky, 4 PL masla Olivový olej rozpáľte na panvici. Na ňom opečte jahňacie filé s rozmarínom a nasekaným...

Pečená fazuľa s baklažánom

17.02.2011 11:45
Potrebujete: 1 čajovú lyžičku oleja, cibuľu, čerstvú papriku, paradajky, vývar, baklažán Na oleji mierne opražte nadrobno nakrájanú cibuľku, pridajte na kocky nakrájanú papriku a  paradajky. Zmes môžete dochutiť feferónkou, korením či čubricou. Nakoniec pridajte fazuľu. Baklažán ošúpte,...

Zemiaková musaka so šošovicou

11.02.2011 15:39
Potrebujete: zemiaky, šošovicu, bobkový list, mrkvu, paradajky, bujón Celé zemiaky uvarte v šupke a nechajte vychladnúť. Ošúpte ich a pokrájajte na kolieska.  Zároveň v druhom hrnci uvarte domäkka šošovicu. Šošovicu varte s jedným bobkovým listom. Do nádoby na pečenie vložte vrstvu...